Pagina's

maandag 23 februari 2015

BrocanteMeuk ON TOUR



Brocantemeuk gaat on tour en komt naar het midden van het land.  Zaterdag 28 februari van 10 - 16 uur zijn wij een van de brocanteurs, als gastverkoper bij Bonhof te Maarssen. Van 10 - 16 uur kan men ons daar vinden met brocante, stoer & sober met een vleugje Shabby Chic.


vrijdag 13 februari 2015

Strûntocht door het Friese Land




Soms leveren de strûntochten iets op, en soms leveren zij ook niets op. De laatste weken zijn er prachtige vondsten bij, stoer en sober zoals oude scheepsmaterialen, verschillende katrollen van hout en ijzer, maar ook allerhande bijzondere voorwerpen die straks wel weer een ander huis gaan vinden. Als je goed naar je verzameling kijkt valt het je op dat je de afgelopen weken ook nogal wat voorwerpen met cijfers&letters hebt kunnen vinden. Geen emaillebordjes helaas...... want als er een partijtje is om over te nemen, neem dan contact op per mail.





De deuren van BrocanteMeuk staan vrijdag 27 februari weer open van: 13 - 17 uur, of  op afspraak.

Kijk ook eens op de webwinkel: KLIK-BROCANTEMEUK

Facebook: KLIK FACEBOOK

dinsdag 3 februari 2015

Friesland, land van natuurlijk ritme

Brocantemeuk is gelegen in Zuid-Oost Friesland, de Friese wouden, het land van natuurlijk ritme. Het land waar in vroegere tijden harde en stoere werkers hun geld verdienden in het vervoer per boot, handwerkers in de bossen en op het land. Hier vindt je nog zo af en toe een herinnering aan die tijd. Deze week was dat weer het geval. Een klein reisje door verschillende plaatsjes, daar waar de oude boten nog aan wal liggen, waar boten nog gemaakt worden, waar sluizen naar het IJsselmeer de verbindingen zijn met grote wateren en buitengebieden. Niet altijd wordt een zoektocht beloond maar deze keer wel. Heerlijk een verzameling gereedschap, wat als ornament aan de muur op rij een prachtig beeld op kan leveren, of gewoon op een plank, naast elkaar staan voor de mooi. En dan een bijzondere katrol, vierkant, nog voorzien van een haak en een oog. Leuk om je fantasie er over te laten gaan en te bedenken hoe het een functie kan krijgen. Om op te hangen en iets bijzonders aan te hangen, als blikvanger in een kamer of gang. 
Voorlopig geven wij het een plekje in de winkel van Brocantemeuk, tot er iemand komt die het graag een andere plek wil geven.